Major Update #2

UK version below ….

Eergister van trail gegaan nr ziekenhuis, maar ik mankeer niet meer dan een onwillige rugspier ergens, die denkt dat-ie een niersteen is. Ik ga niet meer terug t bos in of 10 km over t strand wandelen, het zit er op …. strks nr Stewart Island, nog even een kiwi zoeken en deepsea blue cod eten. De Te Araroa trail zit er op voor mij. Rugbrekende vreugdetranen op de zwaarste en mooiste trail die ik ken en die ik grotendeels overleefd heb, man wat voel ik me gelukkig !! Kilo’s lichter en tonnen rijker ga ik langzaam op de terugweg naar Auckland en strks nr Australië…. Een kleine 2500 km gelopen, gekropen, gegleden, geklommen, geploeterd en overwonnen; rivieren tot naveldiep, sneeuw, cyclonen en hittegolf; dik 10 kg afgevallen en elk stroompje gedronken. Zo veel gave mensen ontmoet, ik ben er stil van. Ik ben “Parttimer”, en trots op m’n trailname.

Left the trail day before yesterday to get diagnosed in hospital that it was just a sore, selfish muscle pretending to be a kidneystone. The Te Araroa trail is done for me: not going back into the forest, nor walk 10 km on a beach…. tomorrow Stewart Island, relaxing and trying to spot a kiwi. Tears of backbreaking joy after finishing this epic trail. Near 2500 km of walking, tramping, hiking, sidling, sliding, crawling and falling over, stomachdeep rivers, snow frost and heatwaves…. 10 kg lighter and tonnes richer; met sooo many good people, I’m speachless. I am “Parttimer”: I treasure my trailname !!

5 thoughts on “Major Update #2

 1. Wat een rijkdom. En heerlijk te lezen dat je opgeladen bent met zaken die er echt toe doen. Wees er zuinig op en bewaar het allemaal. Nog een happy end in NZ.
  Hans en Els

 2. Die trots is terecht! Fijn om te lezen wat het je allemaal gebracht heeft. Geniet nog lang na! En dan naar t volgende mooie hoofdstuk. Xxx!

 3. Goed gedaan, Jur! En dat tegen beter weten in, met je ‘zwakke gestel’. Fijn te horen dat het je zoveel gebracht heeft, en zoveel (kilo’s) gekost.
  Geniet nog maar even in het mooiste stuk van NZ!
  Groet,
  Hein

 4. Hi Jur, het was leuk om de foto’s te zien en een beetje te volgen wat er zo op je pad kwam. Gewoon doorgaan met gelukkig zijn en doen wat je hart je ingeeft!!
  Groet,
  Renze

 5. Ook ik ben er een beetje stil van. Wat geweldig dat het je nog meer heeft gebracht dan wat je ervan verwacht had. Ga gewoon verder met genieten Jur! Fijn dat je het wilt delen met ons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s